Dinsdag 22 oktober 2024 om 19u30

 

Van melk tot kaas 

Culinaire workshop met Francky Malbrancke

 

  kaas  

Tijdens deze opleiding leer je meer over hoe kaas wordt gemaakt en de diverse soorten kaas (zacht, hard, vers, oud, light, dieet, soorten korst, kruiden... noem maar op ...
Hoe berekenen we het vetgehalte?
Hoe bekomt kaas gaten?

Wil je een kaasplank samenstellen? Hoe presenteer ik die aan mijn gasten en hoeveel gram moet ik voorzien?
Hoe versnijden en bewaren?
Witte of rode wijn of bier als pairing ?

Proeverij van een 8-tal soorten kaas is voorzien.

Franky Malbrancke werkt in het dagelijks leven als technisch adviseur in de hotelschool "Ter Duinen" in Koksijde.
Als inspirerende lesgever entertaint hij graag met culinaire opleidingen. Hij weet het educatieve perfect te verbinden met ludieke anekdotes en wist-je-datjes...

Deelname: 20 euro voor leden, 30 euro voor niet-leden

Graag inschrijven voor 16 oktober bij Veerle Degreef.
 0476/66.10.64 -  veerle1.degreef@gmail.com

Na bevestiging graag de deelnameprijs overschrijven op rekening Gezinsbond Moorsele BE89 7480 0439 2385 met vermelding van naam, emailadres en telefoonnummer.